Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Met een verhuurders hypotheek of verhuurhypotheek kun je een woning financieren die je wilt gaan verhuren. Als je bijvoorbeeld een nieuwe woning hebt gekocht, maar je huidige woning wilt aanhouden om te gaan verhuren. Het is ook mogelijk om een tweede woning aan te kopen specifiek voor de verhuur. Met deze hypotheekvorm kan je dus een huis kopen en verhuren.
Een verhuurhypotheek is net iets anders dan een beleggingshypotheek, waarbij je via beleggingen vermogen opbouwt om je hypotheek af te lossen. Een verhuurhypotheek is juist bedoeld voor een beleggingsobject. Op deze manier haal je inkomsten uit het verhuren van een koophuis, waarbij je hoopt op een waardestijging van het vastgoed.
Er gelden verschillende voorwaarden per hypotheekverstrekker voor het afsluiten van een verhuurhypotheek. Je mag vaak bijvoorbeeld tot maximaal 70 of 75 procent van de marktwaarde in verhuurde staat financieren en geldt er een maximaal te lenen bedrag.
Meestal kun je maximaal 80% van de marktwaarde lenen die het pand heeft in verhuurde staat. Soms is dat 90 procent, maar soms ook 70 procent. Het komt er al met al wel op neer, dat je zelf altijd een bedrag zal moeten inleggen. Des te meer geld je inlegt, des te minder geld je hoeft te lenen. Op deze manier zijn je kosten lagen en hou je meer rendement over van de inkomsten uit verhuur.
Bij een woning die je verhuurt betaal je meer hypotheekrente dan voor een woning waar je zelf in woont, vanwege het hogere risico dat de hypotheekverstrekker loopt bij een pand die verhuurd wordt.
Een verhuurhypotheek biedt voordelige voorwaarden in plaats van rentevoordelen. Zo mag je meestal 50% van de woningfinanciering realiseren via een aflossingsvrijde hypotheek. Dit zorgt relatief voor lagere maandlasten.
Dat de huurinkomsten wegvallen bij een verhuurhypotheek, terwijl je wel de maandlasten van de hypotheek moet betalen is het grootste risico bij een verhuurhypotheek. Bij deze hypotheekvorm is je eigen persoonlijke situatie minder van belang. Waar de hypotheekverstrekkers vooral wel naar kijken is de businesscase die je op verhuurgebied aanlevert.
De grote vraag voor de hypotheekverstrekkers is: komt er naar verwachting genoeg geld binnen door de verhuur om de lasten van de verhuurhypotheek te kunnen betalen? Want vallen je huurinkomsten weg, dan zul je de maandlasten uit eigen zak moeten betalen.
Daarnaast loop je net als iedereen die in het bezit is van een pand, het risico dat het pand minder waard wordt en je met een restschuld komt te zitten.
Tot slot kan ook de rente stijgen, waardoor je hogere maandlasten krijgt.
Wanneer je hooguit vijf panden bezit als particulier, dan vinden de meeste hypotheekverstrekkers voor particulieren het geen probleem om een verhuurhypotheek te verstrekken. Worden het er meer, dan moet je financiering van de zakelijke markt komen. Er zijn sommige banken die een andere stelregel hanteren namelijk, dat je niet meer dan een bepaald bedrag aan huurinkomsten per jaar mage hebben om nog gezien te worden als particulier.
Bij Finadom-Hypotheken adviseren wij uitsluitend consumenten die één of enkele panden willen kopen voor de verhuur. Bijvoorbeeld om je kind te helpen aan een woonruimte. Professionele beleggers kunnen hun woning niet via Finadom-Hypotheken financieren.
Je hypotheek oversluiten naar een verhuurhypotheek? Of wil je een nieuwe hypotheek aanvragen? Finadom-Hypotheken denkt graag met je mee en helpt je om ervoor te zorgen dat jouw hypotheek aansluit op jouw situatie. Wij kunnen het volgende voor je doen:
Zo kan je bij Finadom-Hypotheken met zekerheid kiezen voor het scherpste aanbod dat precies bij jouw situatie past.
Wij begrijpen als geen ander dat je graag wil weten wat je maximale verhuurhypotheek is aan de hand van een berekening. Echter kan dit niet online, omdat we het hier echt over maatwerk hebben. Om deze reden vragen we je dan ook om langs te komen bij ons op kantoor om samen jouw unieke situatie te bekijken, om vervolgens een berekening te maken.
Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.
Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.
Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies.
Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies.
Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies.
Bij een ‘hypotheek' leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht' biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.
Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG.
Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt.
Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’.
Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op.
bel ons op
?????
Stuur een mail naar
?????
Bezoek ons op
?????
Als adviseur is het onze taak dat jij in jouw privéleven weet dat de financiële zaken goed geregeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan aansprakelijkheid- of andere schadeverzekeringen, en ook aan de meer complexe zaken als jouw hypotheek en financiële planning. Een huis kopen, trouwen of samenwonen, kinderen krijgen, studerende kinderen, stoppen met werken; Wij helpen je zodat je goed op deze en andere gebeurtenissen bent voorbereid.
Fokkerstraat 16 (3e etage 3.13)
3833LD Leusden
Maandag t/m Vrijdag
09:00 - 17:30 uur
Weekenden en avonduren op afspraak
Kifid | 300.018526 |
AFM | 12049183 |
KVK | 87849208 |